:CONTENT

Børneuniversitet_small

08.09.2014 Børneuniversitetet på Vesterbro – nye rum til leg, læring og inklusion

“Valget faldt på det unge og spændende arkitektfirma, MLRP, da Børneuni skulle finde nogen, der kunne hjælpe med at føre drømmen om en større skole ud i virkeligheden. Da det ligger i hele grundlaget for Børneuni, at forældre, personale og elever bliver en del af processen, så var det vigtigt for valget, at MLRP har erfaring med at lave inddragelsesprocesser. Derudover har de også vist, at de tør tænke ud af boksen for at matche ønsker og økonomi” lyder det i skolens begrundelse for valget af MLRP.

Der er allerede taget hul på arbejdet og vi ser frem til en spændende proces sammen med Børneuni.

AQTIV

27.08.2014 AQTIV – nye idéer til idrætsanlæg i havnemiljøer

Sammen med Lokale og Anlægsfonden har MLRP udviklet forskellige bud på nye idéer til idrætsanlæg i rekreative havnemiljøer. Det er mundet ud i idékataloget “AQTIV – idrætsanlæg i havnen”.

“Fonden har udviklet og støttet en række havnebade, der i sagens natur alle har svømning som hovedfunktion. Men vi så et behov for at undersøge, hvilke andre aktivitetsmuligheder, der findes på og ved vandet i havnene. Med idékataloget “AQTIV – idrætsanlæg i havnen” præsenterer vi tanken om det multifunktionelle idrætsanlæg i havnen, som understøtter meget mere end svømning”, lyder det i pressemeddelelsen fra LOA.

RENOVERprisen - nomineret

24.06.2014 Mirror House nomineret til RENOVER Prisen 2014

Hos MLRP er vi både meget stolte og fulde af spænding efter det er blevet offentliggjort at Mirror House er blandt de 6 projekter, der er nomineret til RENOVER Prisen 2014. Det er en ære at være med i det selskab, der er blevet udvalgt blandt det brede spektrum af renoveringsprojekter af høj kvalitet, der har været indstillet til prisen.

Canoepolo - Kajakpolo

19.03.2014 Vandudfoldelse – Et idékatalog for Lokale -og Anlægsfonden

MLRP har fået til opgave at udvikle et idékatalog til at skabe faciliteter, der skaber adgang til vand, til aktiviteter på vand og nytænkende elementer, der kan gentænke vandet som et rum for kropslig og idrætslig udfoldelse. Der skal tænkes både i undervandsaktiviteter, aktivering af vandoverfladen og adgangen til vandet, med fokus på en urban kontekst.

Istapperne

26.02.2014 Istapperne – Fjordbad i Jyllinge Fjord

MLRP har fået et spændende nyt projekt for vinterbaderne Istapperne i Jyllinge Fjord, med at tegne et fjordbad for foreningen.

Fjordbadet skal endvidere kunne rumme en række andre aktiviteter, vandet skal aktiveres som et rum for kropslig og fysisk udfoldelse, efter et princip som en multibane, blot på vandet. Den kunne fx. rumme en kajakpolobane, en forhindringsbane for børn og andre vandrelaterede aktiviteter.

Dragoer_luftfoto_2

24.02.2014 Kommission i Dragør

MLRP har fået kommission på at tegne to nye luksusvillaer i Søvang, i første række til vandet.

Bubbles_2

24.02.2014 Daginstitution i Ørestaden

MLRP og KHS Arkitekter har vundet konkurrencen om at tegne en ny daginstitution i Ørestaden, på Robert Jacobsensvej. Dorte Mandrup arkitekter vil supervisere på designet, da de har stået for de indledende skitser på projektet.

Med i opløbet var Tranberg Arkitekter, White, BBP og COBE.

24.01.2014 Den Vilde Idé

MLRP Partner Mads H. Lund er blevet udvalgt af Realdania til at deltage som inspirator i projektet ‘Den Vilde Idé’.

Den Vilde Idé er en del af kampagnen ‘Det Gode Boligliv’ og skal sikre at de gode idéer og potentialer der viste sig i første fase af ‘Det Gode Boligliv’, bliver udfoldet til fulde.

Projekterne skal vise, at man ved at arbejde med de lokale særkender og kontekster, kan fremhæve særlige aspekter fra boligområderne, der gives nyt liv. Det handler med andre ord om, at understøtte skabelsen af succesfulde mødesteder, der vækker noget lokalt til live og som samtidig er nyskabende i forhold til det at mødes – og i forhold til at inspirere til nye ting at mødes om.

Hvert af disse projekter får tilknyttet et særligt realiserings- og inspirationsteam bestående af en projektudvikler og en arkitekt. Og det er så her Mads H. Lund kommer ind I billedet. Vi glæder os til det videre arbejde med kampagnen!

torsotwistSML_low

10.01.2014 Bevægelseshus i Furesø Kommune

MLRP har fået opgaven med at tegne et bevægelseshus for Furesø Kommune, i Værløse, tæt på Søndersø, i relation til skolen og svømmehallen. Processen starter med et omfattende brugerinddragelses forløb, hvor det skal indkredses hvilke idrætsforeninger huset skal rumme. Det ligger dog fast at huset ikke skal byde på traditionelle boldbaner, men snarere alternative bevægelsesformer, som fx. yoga.

 

bh_boy_scouts_01

28.11.2013 Spejderhytter for Lokale & Anlægsfonden

MLRP er blevet udvalgt af Lokale og Anlægsfonden til projektet med at til- og ombygge Spejderhytter.

“Det fine ansøgerfelt til vores projekt viser, at der er et stort behov for at modernisere mange spejderhytter, og at der findes mange grupper, som er klar til at nytænke deres faciliteter. Vi glæder os nu til at få udviklet og bygget de tre valgte hytter og håber, at de andre spejdergrupper i ansøgerfeltet på andre måder kommer videre med deres projekter.” siger Torben Frølich, direktør for Lokale & Anlægsfonden.

borneleg_2

05.11.2013 Prækvalifikation til daginstitution i Ørestaden

MLRP er netop blevet prækvalificeret til en ny daginstitution i Ørestaden, i samarbejde med Karl Henning Sørensen Arkitekter.

Vi er oppe imod:
Tranberg Arkitekter
Cobe Arkitekter
White Arkitekter
BBP Arkitekter

CW_Exterior_web

25.10.2013 Nikolaj Coster-Waldau’s private residence

We’ve designed a complete transformation for the actors couple Nikolaj and Nukaka Coster-Waldau’s private residence. They will be able to enjoy a green roof top garden and the great view from the new bedroom in the sky.

Build-in furniture will connect and structure the living room areas and create a coherence.

The building site broke ground last week and is expected to be done before christmas.

1311_LY_exterior_normal_web

23.10.2013 Karlslunde Seaside Villa Breaks Ground

The Brøndum-Westberg private residence breaks ground, the villa is located in Karlslunde, south of Copenhagen, and is facing Oresund.

The wood clad structure is an all-year round family residence, tailor-made for the needs of the client, with framed views of the sea, privacy, a morning and an evening terrace and a framed view of the sea from the bathtub inside. The house is expected to be finished by the beginning of March.

 

 

ZB_2705_WHITE_lowres

17.07.2013 MLRP gets direct commision for Naomi Skibsted

MLRP is commisioned to design new summer residence for Jens Martin Skibsted’s wife, Naomi Skibsted, in Zimbabwe. We aim to interpretate the local architecture, using a thatched roof, brick facades and moveable ornamented steel screens, inspired by traditional geometrical patterns, to screen for the sun and provide security.
The flowing thatched roof grows out of the landscape giving the impression of the grass roof is lifted free from the ground. The roof element provides shade from the sun and creates outdoor covered areas at the entrance.

Tonder_Main_render

20.06.2013 MLRP vandt 3.præmie i konkurrencen om Tønder Rådhus

MLRP fik tildelt en 3. præmie i den åbne konkurrence om udvidelse af Tønder Rådhus, med forslaget ‘Stærehaven’. Forslaget omfattede at skabe en indre organisk gårdhave, ved at bygge i kanten af byggefeltet, med stærekasser i træerne, til egnens nationalfugl. Vi havde taget udgangspunkt i byens traditionelle materialepalette, som omfatter begrønnede facader, kobber og gyldne farver. Ligeledes havde vi respekteret højden af den gamle rådhusbygning og koblede os på den, med samme detalje i tagfoden. Alligevel slog vores forslag helt fra, på mange væsentlige punkter, med den svungne kontorplan, der gav mulighed for, at indrette kontorarealerne, med flex-områder, mindre enheder, mødelokaler og små storrumskontorer a max. 10 personer. Forslaget blev rost for at være meget grønt og bæredygtigt.

Kolding_Fjord_1

10.06.2013 MLRP fik opgaven med at tegne badeanstalt i Kolding Fjord, for Byg det Op!

Det var en jublende tegnestue, der i forrige uge modtog nyheden om, at netop de havde fået drømmeopgaven, med at tegne badeanstalt i Kolding Fjord, for DRs program Byg det Op. Nu går processen igang, med brugerinddragelse og der er et meget aktivt lokalsamfund i Kolding, der støtter 100 % op om projektet. Idéerne er mange til, hvad badeanlægget skal kunne indeholde og spænder over mindfulness, vinterbadning og kulturelle arrangementer til roklub og spejderforening. De næste måneder skal derfor gå med at programmere badeanlægget og få skræddersyet det til stedet.

Badeanstalt

Portraet_Boersen_web

16.05.2013 Stor artikel i Børsen i dag om MLRPs private boligprojekter

Stort interview med MLRP om de private boliger de tegner. De to tegnestueindehavere kommer med udtalelser som ‘Vi har ekstremt fokus på ikke at miste hyggen, humoren og danskheden i vores arkitektur’, ‘For os er det vigtigt at huske krogene, kolonihavestemningen, søndagsfrokosten med den rødternede dug, sild og snaps.’, ‘Vi vil gerne give huset en identitet og skabe en oplevelse for beboerne, der gør boligen til deres helt egen. Fremhæve et element eller to; tilføre små overraskelser, så vi i formgivningen af de private villaer har tænkt i alt fra urtehaver på tagryggen til oversize sildebensparket’. Og afslutningsvist: ‘Vi vil gerne nedbryde fordommen om arkitekten som værende et fordyrende led i processen. Tydeliggøre, at arkitekten i dag rent faktisk kan være med til at forøge værdien af boligen og det liv, der leves i den.’

BDO_logo_small

15.04.2013 MLRP udvalgt til at deltage i ‘Byg det op’

Nyt DR2 program stiller skarpt på den midlertidige arkitektur. MLRP er udvalgt som arkitekter på programmet, sammen med 3 andre tegnestuer.

‘Byg det op’ handler om at eksperimentere og gøre innovative idéer til virkelighed. Vi fokuserer på midlertidig udnyttelse af byens mange muligheder, fordi denne tilgang muliggør skabelsen af nye rum, mødesteder og pladser, som sætter vores tanker i gang og kommenterer den gængse måde at arbejde med arkitektur og byudvikling på.

Små sprækker i byen, mellemrum, uudnyttede steder og forladte bygninger bliver omdrejningspunktet for at skabe ny arkitektur, som aktivt kan tages i brug i hverdagen. En tom byggegrund, en forladt produktionshal, et funktionstømt område eller noget andet, hvor en arkitektonisk indsats kunne have en positiv betydning for lokalområdet og dets borgere. Ved at fokusere på midlertidig udnyttelse er der sat fokus på arkitektur af begrænset varighed, som udfolder sig mellem noget der var der før, og det der følger efter. I ´Byg det op´ bliver fire vinderideer omsat til forskellige midlertidige der har en levetid på ca. 3-5 år.

Midlertidig_struktur_small

I ‘Byg det op’ er arkitekturen, arkitekter og borgere i spil og sammen skaber de en række realiserbare eksempelprojekter i 1:1. I mødet mellem borgernes indsigt i deres lokalområde og arkitekternes faglighed skal der skabes positive forandringer i det sociale rum, som udfordrer forestillinger om arkitekturens potentiale, arkitekters virkefelt og borgernes medvirken.

Borgerne bliver bedt om at finde uudnyttede steder, hvor de ser at deres behov, udfordring eller drøm kan blive imødekommet ved hjælp af en arkitektonisk løsning. Arkitekten går aktivt i dialog med borgerne og fokuserer på, hvilke værdier arkitekturen skaber på det pågældende sted og hvordan det bidrager til det levede liv. Udgangspunktet er at løse de udfordringer der er, opfylde de behov, eller understøtte “fællesskabet” i lokalsamfundet, og derved, sammen med borgerne, være drivkraften til en positiv forandring.

De andre deltagende tegnestuer er Effekt, Spektrum Arkitekter og KATOxVictoria.

Se mere på DRs hjemmeside:

http://www.dr.dk/nyheder/kultur/byg-det-op

TV-spot:

http://www.youtube.com/watch?v=Hcm55UV30Nw

Se mere på Dansk Arkitektur Centers hjemmeside:

http://www.dac.dk/da/dac-life/byg-det-op/

Projektet ‘Byg det op’ er udviklet i samarbejde mellem DR og Dansk Arkitektur Center i partnerskab med Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Statens Kunstfonds arkitekturudvalg med rådgivning fra COWI.

 

BDO_KREDITERING_small

 

 

 

Marielyst_twilight

 

14.03.2013 MLRP prækvalificeret til Marielyst Torv og Strandstrøg sammen med Kragh & Berglund og Dines Jørgensen & Co.

MLRP er blevet prækvalificeret til projektkonkurrencen for Marielyst Torv og Strandstrøg i samarbejde med Kragh & Berglund Landskab og Dines Jørgensen & Co.

Guldborgsund Kommune har igangsat en proces for et kvalitetsløft, en modernisering og en professionalisering af badebyen Marielyst. Kommunen har fået udarbejdet en helhedsplan for det samlede område hvor visionen er en modernisering af den gamle badeby. Helhedsplanen omfatter bl.a. et visions-og skitseprojekt for de centrale dele af Marielyst.

Visionsprojektet har især fokus på at integrere en mængde aktiviteter og funktioner i byrummet, som vil skabe bedre mulighed for ophold og aktivitet, og et attraktivt byrum: også uden for stranddagene.

Guldborgsund Kommune har fået tildelt midler fra Realdanias kampagne ‘Stedet tæller – Kvalitetsløft i kystbyernes turistbyer’ til realiseringen af Marielyst Torv.

Kommunen ønsker et skitseforslag til etablering af Marielyst Torv og Strandstrøg, hvor de omkringliggende bygningers udearealer, vejarealer, opholdsarealer m.v. inddrages i planen. Forslaget skal være visionært, robust og økonomisk realistisk. Derudover skal forslaget respektere ‘Visions-og skitseplan for Marielyst’, for så vidt gælder intentionerne i planen.

 

northerndelights_side

13.03.2013 MLRP featured in new book release

MLRP is featured in the new book about Interiors, Design and Private Homes from Gestalten Publishing, ‘Northern Delights’.

From the author of the book:

Northern Delights explains what makes Nordic design so exceptionally aesthetic and inviting as the same time. We are delighted to have worked on this book with such a talented guest editor—the Stockholm-based stylist Emma Fexeus, the woman behind Sweden’s most-read deco blog Emmas Designblogg. Its striking selection of design ranges from individual products to living spaces, from iconic designs to the works of young talents. We hope the inspiration from Northern Delights will last you a lifetime like your Scandinavian furniture.’

16.01.2013 Nominering til Årets Store Arne

MLRP er sammen med Bisgaard Landskabsarkitekter og GHB Landskabsarkitekter nomineret til Årets Arne for fornyelsen af Fælledparken, som med den samlede fornyelsesplan og en række nedslag har åbnet, aktiveret, nytænkt og omformet parken til en nutidig helstøbt park for hele København. Prisen bliver overrakt fredag d.25.Januar i Arkitekternes Hus. Læs mere her:

http://arkitektforeningen.dk/artikel/nyheder/nominerede-til-aarets-arne-2013

 

 

21.12.2012 PQ – To nye Broforbindelser

Dobbelt prækvalificering til at skabe bro. MLRP er blevet prækvaliceret i to projektkonkurrencer om forbindelser ved Vestvolden over Jyllingevej og over Vestbanen. Broerne skal udvikles i samarbejde med CG Jensen og TREDJE NATUR. Konkurrencens besvarelser bedømmes af repræsentanter for Realdania, Naturstyrelsen og kommunerne. Projekt- og udførelsesperioden forventes opstartet og færdiggjort i 2013.

Vi ser frem til at skabe interessante koblinger der understøtter byens generelle sundhedsværdi og styrker de grønne forbindelser.

                                                                                       Visualisering: Udarbejdet af Schønherr for Københavns Kommune

22.11.2012 Ny Vision til bro-og stiforbindelse på Østerbro

MLRP er blevet bedt om at tegne et skitseforslag til en bro-og stiforbindelse over området mellem Kildevældskolen og Ryvangskvarteret, nord for banen til Hellerup. Forbindelsen tager sit udspring ved det skitserede kulturhus, i Tredje Naturs vision for Skt. Kjelds Kvarter og ender ved grænsen til det gamle militær område ved Ryvangen.

Villa Bie Rejsegilde

Vi har netop holdt rejsegilde for Villa Bie, som er kommet godt fra start. Den imponerende konstruktion skyder ud af jorden, på den smukke beliggenhed, ud til Øresund og den fredede naturgrund i Mikkelborg. Byggeriet forventes at stå færdigt ultimo januar.

22.10.2012 Nyt parallelopdrag

MLRP er inviteret til at deltage i nyt parallelopdrag om BBA grunden på Frederiksberg. Frederiksberg Kommune har købt ejendommen Bernhard Bangs Allé 43-45 (BBA-grunden) med henblik på her at etablere et center for handicap, idræt og kultur. Endvidere skal der opføres en svømmehal, ligesom det skal sikres, at der på grunden kan etableres en idrætshal.

Hovedvægten i opgaveløsningen skal lægges på forslag til disponering af BBA-grunden samt grundens udformning og sammenhæng med Grøndalen. Samtidig skal BBA-grunden/Grøndalen tænkes ind i et sammenhængende kultur- og fritidsstrøg med KU.BE på den anden side af Metroen – og i de øvrige bymæssige sammenhænge.

Konkurrencen skal ende ud i en helhedsplan for området, der disponerer de 129 mio. kr. der foreløbigt er afsat i samlede anlægsbevilinger.

MLRP konkurrerer mod tegnestuerne Polyform og TREDJE NATUR.

Fra programmet:

Helhedsplanlægningen og udviklingen af de nye bymæssige sammenhænge skal tage sit udgangspunkt i følgende mål for udviklingen, som de er formuleret i Frederiksbergstrategi 2012:

 

Destination i Hovedstaden: Frederiksberg skal være en attraktiv destination i Hovedstaden. Vi vil udvikle byens oplevelses- og kulturtilbud ved at bygge videre på eksisterende attraktioner og byens kulturhistoriske traditioner og skabe plads til det overraskende og anderledes.

 

Livskvalitet i hverdagen: Frederiksberg skal være et levende byområde, der understøtter borgernes livskvalitet i hverdagen. Vi vil sikre høj kvalitet i den offentlige service og rammerne for udfoldelse af hverdagslivet for mennesker i forskellige livsfaser og livsformer.

 

Klimabyen for fremtiden: Frederiksberg skal være et bæredygtigt storbyområde, der er rustet til fremtidens klima. Vi vil udvikle og fremme innovative miljø- og klimaløsninger, som skaber bedre livskvalitet for borgerne og som er særligt egnede i tætte byområder som Frederiksberg.

 

MLRP featured in new Wood Book, from Braun

Winner of the Best Kids Experience of the Year 2012, from AOK

Our first Cover story, from Brasilian and Argentinian Summa + – Mirror House still travels the world.

MLRP at DAC on Sept 20th

The 50 minute lecture became a peek into MLRP’s history and values, from the flying high days in Hartkorn to redefining our values, with the new office, which became MLRP. It was a great evening with many interesting questions and people.

 

watch?v=Y2qEH4n1uSQ&feature=g-upl

Mads H. Lund about models – MLRP gives talk at DAC on Sept 20th

 

MLRP to exhibit on Danish Architecture Centre

We’ve been chosen to exhibit our model for Vaaler Church in DAC’s upcoming show, called ‘Show Me Your Model’. Other offices who will be in the show, are BIG, Cobe, Adept, We Architecture, CCO and Dorte Mandrup. The show will run from 21st of June-21st of October.

Review in Politiken 25th March 2012

On Sunday MLRP was reviewed in Politiken, by Karsten Ifversen, who calls MLRP’s Mirror House contribution to the revitalization of the Copenhagen Central Park ‘A Stroke of Genius’. He calls it serious, cool and playful at one time. He also has warm words for the Woven Bridge, which he thinks gives ‘a unique visual experience, when crossing the bridge’. He says ‘Both Mirror House and Woven Bridge shows that with a clear design concept in simple details, it is possible to create subtle experiences, that hightens the overall experience. It promises great for the old park.

Red Dot Award for Mirror House

We just received the happy news, that we were rewarded a Red Dot Award for the Mirror House project in Fælledparken!

:feed

Woven Bridge arrived by crane saturday in Copenhagen Central Park

Saturday, 28th of January – the 35 metre long Woven Bridge was lifted into place by the largest crane in Denmark. It was a freezing, but still a lot of interested people had defied the weather and came out to watch this unique event. You can hear more about it on TV2 Lorry: http://www.lorry.dk/artikel/93570

Woven Bridge will be clad with the special Norwegian wood Accoya, which is a sustainable choice of wood, that serves as an alternative for the tropical wood sorts, that are normally used for this kind of purpose. The Bridge will be completely done in two weeks, for everyone to cross.

:feed

MLRP nominated for three Red Dot Design Awards 2012

MLRP recently learned that we have been nominated for three Red Dot Design Awards for 2012. The nominated projects are: Mirror House, Planted House (photo) and House 1.

See more on:   http://en.red-dot.org/product-design.html.

:feed

MLRP featured in three new books

MLRP has been contacted by three different publishers, who are  publishing Mirror House in their upcoming books, one German and two Chinese publishers, the books are planned to come out in May, June and August 2012.

The books are:

  • Sculptural Architecture, Publisher: Gestalten, Germany, to be released May 2012
  • Landscape & Architecture, Publisher: IBPC, China, to be released June 2012
  • Communal Spaces Designed for Children, Open Space Publications, China, to be released August 2012

 

 

mlrp