:CONTENT
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
:project

Kolding Fjordbad

:description

Kolding Fjordbad/ Public Swim Bath in Kolding Bay
This project is initiated by the Danish Architecture Centre and DR, who will be filming the whole process and broadcasting it this autumn. The project is funded by Realdania, Statens Kunstfond and Lokale & Anlægsfonden. The idea of the project came from grassroot initiative and thus has a very committed group of future users. The process has been full of challenges, such as getting permission to build on water. The TV-programme will depict the whole process with meetings with the county, the initiators and the opponents.

Kolding Fjordbad bliver en nyfortolkning af den klassiske danske badebro.
I stedet for det oprindelige forslag “Den oversvømmede Landsby”, der ikke var mulig at udføre inden for “Byg Det Op”s tidsplan og økonomiske ramme, har MLRP ønsket at skabe et mere folkeligt projekt, der ved sit program og arkitektoniske enkelthed er nemmere at tilpasse, flytte og implementere på en fremtidig placering, et sted i Kolding Fjord.

Kolding Fjordbad / Mirror Bridge er en aktivitetsbro, der skaber mulighed for at komme tæt til vandet og udfolde de vandbaserede aktiviteter, som borgerne har stemt om på Workshoppen afholdt ved Lyshøj Allé.
Derudover har MLRP i samarbejde med Lokale -og Anlægsfonden tilføjet en ekstra folkelig dimension i form af vandskolen, picnicareal og krabbefiskeri. Dette giver broen en længere sæson, og vil sammen med fremtidige mulige tiltag som; udlægning af vrag til dykning, etablering af stenrev, evt. udvidelse med sauna og omklædning på land osv. gøre Kolding Fjordbad til et samlingssted for alle Koldings borgere.

Broen er også tænkt som skulpturelt objekt, beklædt med klimabestandig spejlfolie, der ophæver grænsen imellem vand og objekt. På denne måde ‘forsvinder’ broen stort set, bliver ét med fjorden og fremstår som et næsten usynligt indgreb, der underlægger sig naturen. Indvendigt er broen beklædt med træ, som gør broen taktil og varm, og som indbyder til berøring og ophold. Træet beklæder dækket, men danner også møbler og flader, til ophold og aktiviteter.

Projektet er anden del af MLRP’s eksperimenteren med overgangen imellem natur og objekt.

Første del var Mirror House i Fælledparken, som vakte stor opmærksomhed, såvel i den internationale arkitekturverden, som blandt de mange børn, der i dag dagligt besøger huset og leger omkring det.

Team:
Mads H. Lund, Robert W. Paulsen, Michal Sapko, Kamila Borucka