:CONTENT
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
:project

Våler Church

:description

Proposal for the Våler Church competition in Norway.

 

Our proposal is an interpretation of the traditional Stave Churches in Norway, with its exposed wooden structure and the wooden cladding on the facade. Two sides of the church has a glass facade, facing the wood, to let in nature as a quiet and contemplative element which should be enclosed in the sacred space of the church.

 

We place the church towards east, centrally in the earlier axis of the old burned down church, we choose this placement in order to keep the relation to the cemetery. It is a placement within the border of the stone wall towards north and creates a direct relation and reference to the historical ruins.

 

Our concept was to create a new tradition for the Norwegian church and ideally getting a new generation to attend the church, in a Scandinavian country, where the churches are loosing its congregations more and more.

TEAM:
Robert W. Paulsen, Mads H. Lund, Vita Mogensen, Sara Marie Malmros.